Eén op de vier kinderen heeft thuis iemand waar zorgen naar uitgaan.

Bijvoorbeeld:
- Je zus heeft een spierziekte.
- Je vader is verslaafd.
- Je broer heeft kanker.
- Je moeder is vaak somber.
- Je broertje heeft autisme.

Als dat bij jou ook zo is, is er misschien minder tijd voor jou om iets voor jezelf te doen. Dan heb je het soms druk met extra klusjes of maak jij je vaak zorgen. Over zo'n thuissituatie wordt niet snel gepraat. Daardoor voelt het vaak alsof je de enige bent.

Uit je zorgen!
Zorgen voor een ander is natuurlijk hartstikke mooi en je leert er ook veel van. Je wordt handiger en sneller zelfstandig. Het lijkt wel alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar soms kan het goed zijn om er met iemand over te praten. Dat kan op school of met iemand die je vertrouwt.
Bij Sociaal Werk De Schans werken buurtwerkers en buurtsportcoaches die veel weten van mantelzorg en graag JMZ'ers zoals jou helpen. Je mag altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt of je verhaal kwijt wilt.

Leuke activiteiten voor JMZ'ers
Elk jaar willen we jou samen met andere JMZ'ers een dagje mee uit nemen. Daarnaast organiseren wij toffe activiteiten voor JMZ'ers in het Westerkwartier.

Wil je hier aan meedoen?
Meld je aan als JMZ'er. Stuur hiervoor een mail naar één van onze teams. Of bel ons op het algemene telefoonnummer: (0594) 745620

Na aanmelding ontvang je van ons een mail met daarin verdere informatie.
Deelname aan onze activiteiten is gratis.

Team Grootegast
grootegast@sociaalwerkdeschans.nl

Team Leek
leek@sociaalwerkdeschans.nl

Team Marum
marum@sociaalwerkdeschans.nl

Team Zuidhorn
zuidhorn@sociaalwerkdeschans.nl

Kijk voor tips voor jonge mantelzorgers op:
www.sociaalwerkdeschans.nl