Tips en links

Interessante websites

https://www.mantelzorg.nl/pro/

https://www.dementiezorgvoorelkaar.nl/

https://www.voorbereidinglaatstelevensfase.nl/groningen

https://www.agora.nl/

https://overpalliatievezorg.nl/

Mantelzorgtest krijg inzicht, praktische tips en hulp bij de zorg voor een naaste

Jonge mantelzorgers

https://www.jmzpro.nl/professionals/ JMZ Pro zet zich in voor jonge mantelzorgers, hun gezinnen en de professionals die hen ondersteunen. Dit doen wij samen met jonge mantelzorgers.

https://www.kopopouders.nl/ online ondersteuning voor ouders met een psychische - en/ of verslavingsproblemen en hun partners

https://www.kankerspoken.nl/ site biedt hulp aan (jonge) kinderen. Ook voor ouders, vrienden, bekenden, leerkrachten en hulpverleners is deze site een bron van informatie

https://schouders.nl/ Dé wegwijzer voor ouders van een zorgkind 

https://palliatievezorg.nl/kinderen-van-ernstig-zieke-ouders/

De moppies informatiemateriaal voor kinderen in van leeftijden waarvan een van de ouders ernstig ziek is. 

Kinderen in een gezin met een zieke ouder
Position paper “Ik doe er toch ook gewoon toe!” roept op om aandacht te hebben voor de Kinderen van Ernstig Zieke Ouders (KIEZO-kinderen). Het KIEZO positionpaper lees je hier en is speciaal voor beleidsmakers en zorgverleners geschreven.

Kinderen die opgroeien bij ouder(s) met een (licht) verstandelijke beperking KOVB
Op de website van Sien, is speciaal een pagina voor KOVB. Klik hier
Sien is een website voor verwanten van mensen met een verstandelijke beperking. Er is ook een possitionpaper KOVB geschreven met de titel 'Ik ben er ook nog'. Je vindt 'm hier.

GGZ
Ondersteuning van mantelzorgers GGZ doen we samen. Om professionals uit het sociaal domein en de GGZ te ondersteunen hebben Mind Ypsilon, Movisie en MantelzorgNL samen de werkkaart ondersteunen van naasten ontwikkeld. Hieronder kun je de werkkaart downloaden: 

Beeldverhalen
Beeldverhalen en animaties over veelvoorkomende psychische problemen: ADHD, autisme, depressie, gedragsstoornissen en trauma.
Huisartsenpraktijken, wijkteams, scholen en de jeugdhulp kunnen deze inzetten bij een vermoeden van psychische problemen.

Gezondheid

Online module gezondheidsvaardigheden
Een kwart van de volwassenen heeft moeite om informatie over gezondheid te begrijpen. In deze online module (60 minuten) leer je waarom het belangrijk is hen te bereiken, betrekken en vertegenwoordigen. Na aanmelding ontvang je een login en kun je de module in je eigen tijd doen.

 

 

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht